Γιατί να μην αγοράσω αναπτήρα μιας χρήσης;

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες των ιστολογίων μας! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε και πάλι μαζί σας σήμερα για να εξετάσουμε μαζί ένα θέμα που είναι τουλάχιστον σημαντικό.

Θα εξετάσουμε γιατί είναι σκόπιμο να μην αγοράζουμε αναπτήρες μιας χρήσης, ποιες είναι οι οικονομικές αλλά κυρίως οι οικολογικές επιπτώσεις που θα δείτε.

1 – Στοιχεία που κόβουν την ανάσα

Περίπου ένα δισεκατομμύριο αναπτήρες μίας χρήσης πωλούνται κάθε χρόνο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και 350 εκατομμύρια πετιούνται από τους ίδιους Αμερικανούς. Ακολουθούν μερικοί λόγοι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αγοράσετε τον επόμενο αναπτήρα μίας χρήσης για το σπίτι, το τροχόσπιτο ή την καθημερινή σας χρήση.

Αναπτήρας μίας χρήσης σε χωματερή

Οι αναπτήρες μίας χρήσης που βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ ή στα εμπορικά κέντρα δεν είναι ανακυκλώσιμοι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και καταλήγουν σε χωματερή. Αν πετάξετε έναν πλαστικό αναπτήρα που περιέχει ακόμα αέριο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πάρει φωτιά.

Οι περισσότεροι αναπτήρες μίας χρήσης είναι κατασκευασμένοι από φθηνά υλικά και επομένως είναι επιρρεπείς στο σπάσιμο. Επομένως,
ο αναπτήρας μπορεί να πεταχτεί αν δεν ανάβει όταν απαιτείται αξιόπιστη φλόγα.

Κατασκευή αναπτήρων μίας χρήσης

Οι αναπτήρες μίας χρήσης είναι επίσης πιο ακριβοί μακροπρόθεσμα, επειδή πρέπει να αγοράζετε νέους αναπτήρες όταν τελειώνουν.

Επομένως, είναι καλύτερο να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε έναν καλό αναπτήρα που μπορείτε να απολαμβάνετε να βγάζετε ανά πάσα στιγμή, επιδεικνύοντας τον στους φίλους σας.
Γι’ αυτό σας παρέχουμε μερικούς τρελούς αναπτήρες!

2 – Πώς να αντικαταστήσετε τους αναπτήρες μίας χρήσης

Για να μην χρειάζεται να πετάτε πλαστικούς αναπτήρες στο μέλλον, χρησιμοποιήστε αναπτήρες με επαναπλήρωση. Επειδή ο αναπτήρας είναι επαναγεμιζόμενος, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και σώζει το περιβάλλον, επειδή δεν χρειάζεται να τον πετάξετε.

Αναπτήρας επαναγεμιζόμενος

Ο αναπτήρας επαναγεμιζόμενος είναι κατασκευασμένος από υλικά υψηλής ποιότητας και άψογη ποιότητα κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σχεδιασμός του είναι ανθεκτικός και θα διαρκέσει πολύ καιρό. Επιπλέον, ορισμένες μονάδες διαθέτουν διακόπτη ασφαλείας για παιδιά, ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να τους ανάψουν κατά λάθος.

Έτσι, πριν αγοράσετε τον επόμενο αναπτήρα σας για να ανάψετε τη σχάρα, το τζάκι ή την κουζίνα στο τροχόσπιτό σας, επιλέξτε έναν αναπτήρα επαναχρησιμοποιούμενο, επαναγεμιζόμενο αντί για αναπτήρα μιας χρήσης. Θα συμβάλλετε σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Bic, ο παγκόσμιος ηγέτης στους αναπτήρες μίας χρήσης, ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε μια διαδικασία για την αποσυναρμολόγηση των αναπτήρων μίας χρήσης με σκοπό την ανακύκλωση. Στις 7 Δεκεμβρίου, οι δημοσιογράφοι εισήλθαν στο ιστορικό εργοστάσιο του 1971 για να δουν τα ολοκαίνουργια μηχανήματα ανακύκλωσης.

Briquets BIC

Συνολικά 5 εκατομμύρια ευρώ έχουν επενδυθεί στην ανάπτυξη επτά μηχανημάτων για τη διαλογή, το ξεφούσκωμα, τη σύνθλιψη, την αποσυναρμολόγηση και την ανακύκλωση των αναπτήρων. Στο τέλος, το 100% των αναπτήρων ανακυκλώνεται και το 99,9% των υλικών που συλλέγονται επαναχρησιμοποιούνται.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας, και εδώ είναι ένα άλλο άρθρο που σίγουρα θα σας αρέσει επίσης: Les Différents Modèles De Briquets.

.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *