Πού κατασκευάζονται τα τσιγάρα;

Γεια σε όλους, καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας έχουμε πίσω για ένα νέο άρθρο, το οποίο θα πρέπει να αφορά περισσότερους από έναν από εμάς.

Σήμερα, θα εξετάσουμε μαζί ένα θέμα που είναι αρκετά ενδιαφέρον: πού κατασκευάζονται τα τσιγάρα που έχουμε στα πακέτα μας; Θα
μάθετε περισσότερα για αυτά που βρίσκονται πάντα δίπλα μας.

1 – Δεν υπάρχει γαλλική παραγωγή

Εκτός αν εργάζεστε σε εργοστάσιο ή στη βιομηχανία καπνού, λίγοι καταναλωτές γνωρίζουν πού κατασκευάζονται τα τσιγάρα. Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να ρίξει λίγο φως σε αυτό το θέμα.

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου Carquefou (Νάντη) το 2014, η Seita αποφάσισε να κλείσει τα εργοστάσια Riom και Fleury-les-Aubrais, αφήνοντας σχεδόν 500 άτομα άνεργα. Το εργοστάσιο του Riom παρήγαγε Gauloises, JPS, Royales και News.

Manufacture Tabac Riom

Το μόνο εργοστάσιο που έχει απομείνει στη Γαλλία είναι στο Furiani της Κορσικής, αλλά παράγει μόνο για τοπική κατανάλωση στο νησί της ομορφιάς. Το επιχείρημα για το κλείσιμο των κέντρων παραγωγής ήταν η μείωση των πωλήσεων τσιγάρων. Ωστόσο, υπήρχε επίσης πίεση από την ανταγωνιστικότητα άλλων χωρών

Το κράτος εισπράττει κέρδη λίγο πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις καπνού. Ο καπνός δεν παράγεται πλέον στη Γαλλία, αλλά αυτό δεν εμποδίζει το κράτος να έχει σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις καπνού. Χάρη στους διάφορους φόρους και τις αυξήσεις στις τιμές των πακέτων, τα κρατικά ταμεία είναι καλά γεμισμένα.

Taxe Tabac France

Όμως, το εμπόριο καπνού στη Γαλλία χαρακτηρίζεται από διαφορές τιμών. Πολλοί καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν τσιγάρα στο εξωτερικό, μέσω δικτύων όπως το διαδίκτυο. Είναι σημαντικά φθηνότερο γι’ αυτούς, λόγω των χαμηλών φόρων στα πακέτα και του γεγονότος ότι οι βάσεις παραγωγής βρίσκονται κυρίως στη Γαλλία.

2 – Πού βρίσκονται τα εργοστάσια στον κόσμο;

Υπάρχει ένας διαδραστικός χάρτης, που προτάθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο οποίος σας επιτρέπει να δείτε με μια ματιά πού παράγεται ο καπνός στον κόσμο. Τρεις βασικοί όμιλοι μοιράζονται μονοπωλιακές θέσεις στη Βορειοανατολική Αμερική, την Κεντρική Ευρώπη και την Ανατολική Ασία.

Η ενημέρωση περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την παγκόσμια καπνοβιομηχανία, αν και ορισμένα σημεία είναι αμφιλεγόμενα, ιδίως όσον αφορά τη Γαλλία. Εξάλλου
, οι Γάλλοι καπνίζουν κυρίως τσιγάρα που παράγονται στην Ανατολική και Βόρεια Ευρώπη.

Paquet Tabac Russie

Όπως βλέπετε, τα τσιγάρα που καπνίζουμε σήμερα προέρχονται πιθανότατα από τους Ευρωπαίους γείτονές μας. Αλλά οι γονείς και οι παππούδες μας είχαν ακόμα την τύχη να καπνίζουν τσιγάρα που κατασκευάζονταν στη Γαλλία.

Και για να ανάψετε τα τσιγάρα σας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα εξαιρετικό μπρίκι που θα κάνει την εμπειρία σας ακόμα καλύτερη και πιο απολαυστική.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας, ελπίζουμε να μπορέσατε να μάθετε περισσότερα για αυτό το συναρπαστικό θέμα. Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μπορείτε να το μακροσκελές ιστολόγιό μας στο Χρησιμότητα του αναπτήρα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *