Πώς μπορώ να ξεμπλοκάρω έναν αναπτήρα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας αναπτήρας μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Ευτυχώς, τα περισσότερα κοινά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν εύκολα ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Σε αυτό το άρθρο, σας δείχνουμε πώς να αποχρωματίσετε έναν αναπτήρα και να βελτιώσετε την ισχύ της φλόγας του.

Τι σημαίνει αποχρωματισμός του αναπτήρα σας;

Ο αποχρωματισμός του αναπτήρα σας είναι μια τεχνική που αποσκοπεί στο να δεκαπλασιάσει την απόδοση του συστήματος του αναπτήρα σας.
Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται συχνά στην περίπτωση των μοτοσικλετών, όπου τα σκούτερ ή οι μοτοσικλέτες αποχρωματίζονται για να αποκτήσουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Briquet Débridé

Φυσικά, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε debriding στη ρύθμιση ενός αναπτήρα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την εγγύηση του προϊόντος και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στο αντικείμενό σας αν γίνει λάθος.

Σε πολλούς αναπτήρες δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ρύθμισης της συσκευής προκειμένου να αποκτήσετε μια πιο ωραία φλόγα. Σχεδόν όλοι οι αναπτήρες βενζίνης ή αερίου που διαθέτουμε δεν μπορούν να ξεμπλοκάρουν, για τον απλούστατο λόγο ότι η φλόγα τους είναι πολύ συχνά ήδη πολύ ισχυρή και προσφέρει ένα καλό επίπεδο ύψους.

Πώς να αυξήσετε τη φλόγα του αναπτήρα σας;

Πολλοί καπνιστές έχουν ρωτήσει πώς να αποκτήσουν μεγαλύτερη φλόγα στον όμορφο αναπτήρα τους. Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε σε αυτή τη σελίδα με αυτό το βήμα προς βήμα σενάριο.

Καθαρισμός του αναπτήρα

Το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε τη λειτουργία του αναπτήρα σας είναι να τον καθαρίσετε καλά. Βρωμιά και υπολείμματα μπορεί να συσσωρευτούν στο εσωτερικό του αναπτήρα, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία της φλόγας. Για να καθαρίσετε τον αναπτήρα σας, ακολουθήστε αυτόν τον τρόπο:

  1. Αφαιρέστε το δοχείο βενζίνης από τον αναπτήρα σας.

  2. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί και τα χέρια σας για να σκουπίσετε το εσωτερικό του αναπτήρα.

  3. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα ή μια οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί στο κάτω μέρος του αναπτήρα

  4. Έπειτα τοποθετήστε το σώμα πίσω στο χώρο του.

Επανατοποθέτηση του αερίου

Αν ο αναπτήρας σας εξακολουθεί να μην λειτουργεί σωστά, ίσως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το καύσιμό του. Το αέριο βουτανίου ή η βενζίνη μπορεί να καεί με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια αδύναμη φλόγα ή ακόμα και σε καθόλου φλόγα. Για να αντικαταστήσετε το καύσιμο, ακολουθήστε αυτή την κατεύθυνση:

  1. Αφαιρέστε το δοχείο βενζίνης από τον αναπτήρα σας.

  2. Αγοράστε ένα άλλο κατάλληλο για τον αναπτήρα σας.

  3. Αντικαταστήστε τον παλιό μηχανισμό με τον καινούργιο.

  4. Δοκιμάστε τον αναπτήρα για να βεβαιωθείτε ότι παράγει σπίθες και φλόγες!

Ελέγξτε τις σφραγίδες

Οι σφραγίδες του αναπτήρα σας μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα λειτουργίας. Οι φλάντζες πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση για να εξασφαλίζουν τέλεια στεγανοποίηση και να αποτρέπουν τις διαρροές αερίου. Για να ελέγξετε αν ο αναπτήρας και οι σφραγίδες του είναι σε καλή κατάσταση, ακολουθήστε τα παρακάτω περιεχόμενα:

  1. Με ένα επίπεδο κατσαβίδι, αφαιρέστε το δοχείο αερίου από τον αναπτήρα σας.

  2. Ελέγξτε την κατάσταση των σφραγίδων του αναπτήρα.

  3. Αν οι σφραγίδες είναι κατεστραμμένες ή φθαρμένες, αντικαταστήστε τα πάντα και αντίστροφα.

  4. Επιστρέψτε τη δεξαμενή αερίου στη θέση της και δοκιμάστε ξανά τη ρύθμιση.

Μια μέθοδος που είναι προσιτή σε όλους τους χρήστες

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα μπορέσετε να ξεμπροστιάσετε τον πρώτο σας αναπτήρα και να βελτιώσετε τη λειτουργία του. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά τον αναπτήρα σας και να ελέγχετε τις σφραγίδες για να αποφύγετε προβλήματα φωτιάς στο μέλλον. Αν αντιμετωπίζετε επίμονα προβλήματα, ίσως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε τον αναπτήρα σας με έναν Zippo, BIC ή Clipper.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιλογή ενός αναπτήρα υψηλής ποιότητας, όπως ο Zippo, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων λειτουργίας. Κατ
‘ αρχήν, οι κορυφαίοι αναπτήρες μας είναι κατασκευασμένοι με εξαρτήματα υψηλής ακρίβειας (πέτρα, πυριτόλιθος, τροχός και κουμπί), ώστε να εξασφαλίζεται η αξιόπιστη λειτουργία τους.

Τέλος, για την καλύτερη δυνατή χρήση του αναπτήρα σας, καλό είναι να αποθηκεύετε τον αναπτήρα σας σε ξηρό μέρος, μακριά από υψηλές θερμοκρασίες. Οι αναπτήρες δεν πρέπει να εκτίθενται σε ακραίες θερμοκρασίες, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει το καύσιμο και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα μπορέσετε να διατηρήσετε τον αναπτήρα σας σε καλή κατάσταση και να απολαμβάνετε μια αξιόπιστη φλόγα όποτε τη χρειάζεστε.

Μια πιο ισχυρή και μεγάλη φλόγα

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα επώνυμων αναπτήρων που θα μπορούσατε να βρείτε στο κατάστημά μας και που θα ταίριαζαν σε όποιον θέλει έναν όμορφο αναπτήρα με ωραία, μεγάλη φλόγα.

Καταρχάς, δεν θα μιλήσουμε για έναν αναπτήρα αλλά για μια κατηγορία αναπτήρων που είναι πραγματικά δημοφιλής στους καπνιστές και στον κόσμο. Εδώ είναι οι υπέροχοι αναπτήρες καταιγίδας! Εδώ θα βρεις τρελούς αναπτήρες που έχουν τα πάντα για να σε ευχαριστήσουν και να σε εντυπωσιάσουν στη συνέχεια!

Αναπτήρας καταιγίδας

Σε αυτή τη συλλογή θα μπορέσετε να βρείτε μερικά απολύτως υπέροχα μοντέλα που θα ταιριάζουν σε όλες τις χρήσεις. 

Άλλοι αναπτήρες είναι επίσης πραγματικά best seller! Πάρτε, για παράδειγμα, τους υπέροχους αναπτήρες πυρσού! Σε αυτή τη συλλογή μπορείτε να βρείτε γνήσιους αναπτήρες vintage αλλά όχι μόνο…

Αναπτήρας Φλόγα

Πολλοί από τους πελάτες μας είναι επαγγελματίες που αναζητούν καλούς αναπτήρες και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η αποτελεσματικότητα πρέπει να υπερισχύει της αισθητικής. Επομένως, οι επαγγελματικοί αναπτήρες μας είναι ιδιαίτερα περιζήτητοι από τους φίλους μας εστιατορίους και μάγειρες.

Πώς να ρυθμίσετε τη φλόγα του αναπτήρα σας;

Για άλλους αναπτήρες, μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί ή έναν τροχό που μπορείτε να γυρίσετε από αριστερά προς τα δεξιά με το δάχτυλό σας.
Αυτό θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε το ύψος της φλόγας του αναπτήρα σας.

Briquet Dégradé

Μόλις ανακτήσετε τη δύναμή του, θα είστε σε θέση να ανάψετε εύκολα μια φωτιά στην καμινάδα ή ένα μπάρμπεκιου, για παράδειγμα.
Όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα που κάνουν τη ζωή απολύτως υπέροχη.

Άλλες ερωτήσεις

Πώς αυξάνετε τη φλόγα ενός αναπτήρα;

Αν ο αναπτήρας διαθέτει τροχό έντασης, μπορείτε να τον γυρίσετε για να ρυθμίσετε το μέγεθος της φλόγας.

Πώς μπορώ να αυξήσω τη φλόγα σε έναν αναπτήρα Dupont;

Η ρύθμιση της φλόγας ενός αναπτήρα Dupont γίνεται με το βίδωμα ή το ξεβίδωμα του καυστήρα χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που παρέχεται με τον αναπτήρα.

Πώς ξεκλειδώνει ένας αναπτήρας Bic;

Αυτοί είναι αναπτήρες που ρυθμίζονται χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουμπί που βρίσκεται κάτω από το σύστημα ανάφλεξης για τα περισσότερα μοντέλα.

Πώς ξεκλειδώνω έναν αναπτήρα Clipper;

Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά η φλόγα ενός αναπτήρα Clipper μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κλίση του αναπτήρα. Γείρετε τον αναπτήρα στο πλάι για να έχετε μεγαλύτερη φλόγα.

Πώς ξεσφίγγω έναν αναπτήρα Zippo;

Για να ξεσφίξετε έναν αναπτήρα Zippo, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρο το μηχανισμό και να ρυθμίσετε το ύψος του φυτιλιού που περιέχεται στον αναπτήρα. Με ένα μακρύτερο, εκτεταμένο φυτίλι, θα έχετε μεγαλύτερη φλόγα.

Κατακλείδα αυτού του άρθρου

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας ακολουθήσατε σε αυτό το άρθρο, ελπίζουμε αυτού του είδους το θέμα να σας έδωσε μια χείρα βοηθείας! 

Αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα άρθρα, σας προσκαλούμε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο άρθρο μας με θέμα Η χρησιμότητα του αναπτήρα, θα μάθετε λίγα περισσότερα για αυτό το καθημερινό αντικείμενο.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και τα λέμε σύντομα για περισσότερα χειρόγραφα άρθρα από την ομάδα μας!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *