Τι είναι οι αναπτήρες πλάσματος;

Γεια σας και καλώς ήρθατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας έχουμε πίσω για ένα ακόμη άρθρο.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε μαζί με μια κατηγορία αναπτήρων που έχει κάνει πολύ θόρυβο τελευταία, τέτοια είναι η ηχηρή επιτυχία της στους διάφορους χρήστες. Τι είναι όμως οι αναπτήρες πλάσματος;

1 – Μια απίστευτη ιστορία

Σε αντίθεση με τα αδέρφια τους, οι αναπτήρες πλάσματος δεν απαιτούν αέριο ή βενζίνη για να παράγουν φλόγα, αλλά χρησιμοποιούν -το μαντέψατε- το μυστηριώδες τέταρτο είδος υλικού, το πλάσμα. Η χρήση αναπτήρων πλάσματος αντί για τους παραδοσιακούς αναπτήρες αερίου βουτανίου είναι ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να δημιουργήσετε μια στιγμιαία σπίθα. Οι
αναπτήρες πλάσματος σας γλιτώνουν από τη συσσώρευση πλαστικών αναπτήρων μίας χρήσης που πιθανότατα θα καταλήξουν σε χωματερές.

Αναπτήρες μίας χρήσης

Ξεχάστε τους αναπτήρες μίας χρήσης και τα Bics. Αυτού του είδους οι αναπτήρες εξαντλούν το αέριο βουτανίου με την πάροδο του χρόνου και σταδιακά καθίστανται αναποτελεσματικοί, αφήνοντάς σας χωρίς τίποτα. Και όταν τους πετάξετε, κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουν σε χωματερή. Ευτυχώς, οι αναπτήρες πλάσματος είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο μια μικρή καλή πράξη για τον πλανήτη, αλλά μπορείτε να νιώσετε σαν Τζεντάι όταν το επιδεικνύετε στους φίλους σας. Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεστε για τους αναπτήρες πλάσματος; Οι αναπτήρες πλάσματος δεν είναι καινούργιοι, αλλά χρονολογούνται από ένα έργο Kickstarter το 2015. Ο πρώτος αναπτήρας πλάσματος ονομαζόταν Illume Arc Lighter και είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με βιοροκ, σαν ένας ηλεκτρονικός αναπτήρας χωρίς φωτιά.

Ονομάστηκε έτσι επειδή το πλάσμα δημιουργούσε ένα τόξο υψηλής τάσης στο άκρο του αναπτήρα. Η χρηματοδότηση ύψους 198.355 δολαρίων από 2.556 χρηματοδότες ήταν μια τεράστια ανταπόκριση στην ιδέα.

Πέντε χρόνια αργότερα, η εταιρεία άνοιξε το δικό της κατάστημα και λάνσαρε μια νέα αριθμομηχανή τσέπης, προτρέποντας τους ανταγωνιστές να παράγουν μαζικά παρόμοια προϊόντα και να τα πωλούν στο διαδίκτυο.

Electric Arc Lighter

Ο Electric Arc Lighter μπορεί να εκπέμπει φως σχεδόν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμη και κάθετα, και μπορεί να χρησιμοποιείται συνεχώς χάρη σε μια απλή φόρτιση της μπαταρίας.

2 – Διαφορετική σύνθεση σε σχέση με τους συμβατικούς αναπτήρες

Μα πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα; Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι ύλης: υγρά, στερεά, αέρια και πλάσμα – αυτή η παράξενη, δυσεξήγητη ουσία που οι καθηγητές λένε ότι αποτελεί τους περισσότερους πλανήτες. Και έχουν δίκιο: αν και το πλάσμα είναι η λιγότερο κατανοητή κατάσταση της ύλης, είναι ο πιο κοινός τύπος ύλης στο ορατό σύμπαν. Σύμφωνα με τον ITER, ένα διεθνές ερευνητικό και τεχνολογικό πρόγραμμα μεγαφυσικής σύντηξης με έδρα τη Γαλλία, το 99,99% της ύλης στο ορατό σύμπαν, συμπεριλαμβανομένων των άστρων και της διαγαλαξιακής ύλης, βρίσκεται στην κατάσταση πλάσματος. Στα υγρά, τα αέρια και τα στερεά, οι ατομικοί πυρήνες και τα ηλεκτρόνια είναι στενά συνδεδεμένα, ενώ στο πλάσμα, τα ηλεκτρόνια διαχωρίζονται από τα άτομα υπό διαφορετικές συνθήκες θερμοκρασίας. Αυτή η διάσταση παράγει ένα ιονισμένο αέριο του οποίου οι ιδιότητες διαφέρουν πολύ από εκείνες ενός συνηθισμένου, μέσου αερίου.

Physique Des Plasmas

Τον τελευταίο αιώνα, ένας ολόκληρος τομέας έχει αφιερωθεί στη μελέτη της παράξενης ύλης: η φυσική του πλάσματος. Προσπαθώντας να αναπαραστήσουν τις φυσικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον Ήλιο και στα αστέρια, προκειμένου να αξιοποιήσουν την ενέργεια που προκύπτει, οι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες του πλάσματος: την ηλεκτρική αγωγιμότητα και την ευαισθησία του στα μαγνητικά πεδία. Σε αντίθεση με τα αέρια, το πλάσμα είναι ένας εξαιρετικός ηλεκτρικός αγωγός που μπορεί να διαμορφωθεί από τα μαγνητικά πεδία, αναφέρει ο ITER.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, σας παρέχουμε έναν σύνδεσμο για να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τα Ελαφρύτερα μοντέλα.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20% έκπτωση ΤΩΡΑ | ΚΩΔΙΚΟΣ : OFF20

X